Gerard Joling Beeld © ANP

Angela Schijf en Gerard Joling worden levende standbeelden

14 augustus 2020 09:05

Angela Schijf (41) en Gerard Joling (60) zijn de bekende Nederlanders die zich dit jaar tot levende standbeelden laten transformeren in de AVROTROS-liveshow 'Nederland staat op tegen kanker'. Angela kruipt woensdag in de huid van koningin Wilhelmina, die 71 jaar geleden KWF Kankerbestrijding oprichtte, en Gerard is voor even Antoni van Leeuwenhoek, die met zijn zelfgemaakte microscoop een belangrijke basis legde voor kankeronderzoek.

"Ik vind het een enorme eer om in de huid van koningin Wilhelmina te kruipen, ik heb altijd al willen weten hoe het is om koninklijk te zijn", zegt Angela. Ze kijkt niet op tegen de anderhalf uur dat ze straks moet stilstaan. "De echte uitdaging ligt bij de kankerpatiënt. Het gaat niet om mij, het gaat om hen. Ik hoop dat heel Nederland opstaat en donateur wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing moet presentatieklus afzeggen vanwege quarantaine

Ook Gerard noemt het een eer om als levend standbeeld te fungeren. "Ik heb al een paar keer mogen optreden in het programma, maar nu mag ik in huid kruipen van Antoni van Leeuwenhoek. Hij verdient ook een standbeeld. Veel mensen in mijn omgeving hebben kanker. Vrienden, kennissen…. Ik ga er staan, vóór kankeronderzoek, en vóór het leven."

Nederland staat op tegen kanker is dit jaar toe aan zijn tiende editie. Aan de show, die wordt gepresenteerd door Dionne Stax, werken verscheidene BN'ers mee. Zo zijn er optredens van Kensington, Miss Montreal en André Hazes. Ook André van Duin, wiens man onlangs overleed aan de gevolgen van kanker, draagt zijn steentje bij. RTL Boulevard sprak met hem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cilly Dartell over longkanker: 'Donderslag bij heldere hemel'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!