Rotterdam Ahoy ontslaat 40% van personeel vanwege coronacrisis

20 augustus 2020 17:16

Zalencomplex Rotterdam Ahoy ontslaat 40% van zijn personeel vanwege de coronacrisis. De ingreep, waarbij ruim honderd mensen hun baan verliezen, is volgens de organisatie noodzakelijk in het belang van de toekomst van de Rotterdamse evenementenaccommodatie.

"We zetten eerste stappen, maar dit zijn er niet voldoende"

Rotterdam Ahoy werd in maart na de aankondiging van overheidsmaatregelen gesloten voor evenementen. Dit jaar had eigenlijk een 'kroonjaar' moeten worden voor de locatie. In mei zou hier het Eurovisiesongfestival worden gehouden. Als het goed is vindt dat grote internationale evenement volgend jaar alsnog plaats in Rotterdam. Maar dat maakt dit slechte jaar niet goed. De locatie verwelkomt normaal jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De kogel is door de kerk: Amerika krijgt een eigen songfestival

De aangekondigde versoepelingen eind juni hebben maar een zeer beperkte verlichting geboden voor de organisatie. "We zetten eerste stappen, maar dit zijn er niet voldoende", legt topvrouw Jolanda Jansen uit. De evenementenbranche wordt volgens haar ontzettend hard geraakt door deze crisis en de toekomst is nog uiterst onzeker. "We hebben te kampen met een enorm verlies, met als gevolg bezuinigingsmaatregelen om de organisatie weer financieel gezond te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer wil songfestivalpunten niet nog een keer uitdelen

Bij de reorganisatie wordt een grote groep medewerkers met een flexibel dienstverband geraakt en een groep medewerkers waarvoor het contract van rechtswege afloopt. "Maar ook ontkomen we helaas niet aan een krimp binnen ons vaste personeel." Voor de vertrekkende medewerkers zal een sociaal plan opgesteld worden. De adviesaanvraag voor het plan ligt momenteel ter beoordeling bij de ondernemingsraad.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!