Nieuwe All Stars-serie bevat oude scenes van eerste film

28 augustus 2020 12:28

De nieuwe serie All Stars & Zonen bevat korte oude scenes uit de eerste film uit 1997. Regisseur Jean van de Velde bevestigt vrijdag aan het ANP dat in de nieuwe afleveringen korte flashback-momentjes zitten waarin hij toont hoe de personages er een kwart eeuw geleden uitzien. Op deze manier komt ook het personage Hero, gespeeld door de inmiddels overleden acteur Antonie Kamerling, vrijwel zeker nog even in beeld.

"Ik heb nu de mogelijkheid om fysiek te laten zien en ervaren hoe de mannen ouder zijn geworden", vertelt Van de Velde. "Het zijn nu mannen van vijftig die doen alsof ze nog 25 zijn. Maar je ziet het verschil: je ziet de baardjes, je ziet de rimpels en de extra kilo’s. Je voelt en ziet de vergankelijkheid; dat werkt heel goed."

De succesfilm All Stars verhaalde over een groep mannelijke dertigers die in hun vrije tijd samen voetbalden. Deze mannen zijn inmiddels in de vijftig en hebben de voetbalfakkel overgedragen aan hun zoons. De voetballers van toen zijn nu barman in de club of penningmeester. Er is heel bewust voor gekozen de serie door te laten gaan na de eerste film.

Alle vaste acteurs uit de film keren terug in de nieuwe serie, zoals Thomas Acda, Peter Paul Muller, Daniël Boissevain en Danny de Munk. Nieuwe acteurs zijn onder anderen Rundfunk-acteur Tom van Kalmthout, cabaretière Soundos El Ahmadi, Sarah Janneh en Joes Brauers. Ook Sabri Saddik, Alex Hendrickx, Samuel Vekeman en Alidtcha Binazon behoren tot de verse cast.

BNNVARA zendt de eerste aflevering van All Stars & Zonen uit op 20 september. Van de Velde hoopt over tien jaar nog een laatste serie over de mannen te maken, onder de titel Bald Stars.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!