Beeld © Screenshot YouTube

Sol Wortelboer doet emotionele oproep voor zusje met zeldzame tumor

01 juli 2016 14:36

Presentator Sol Wortelboer heeft een dringende en emotionele video met zijn veertienjarige zusje Sabine op het wereldwijde web gezet. Sabine is er pas achter gekomen dat ze een zeldzame tumor in haar hoofd heeft.

Sabine zit midden in de medische molen. Ze is geopereerd in een ziekenhuis in Leiden en ondergaat allerlei bestralingen en chemobehandelingen. Dit stopt de kanker, maar met zo'n agressieve tumor is de kans meer dan 95 procent dat de tumor binnen een jaar weer gaat groeien. De tumor weer bestralen mag niet, want dan gaat Sabines gezonde hersenweefsel kapot. In Nederland kan Sabine nog doorgaan met chemotherapie, maar dat is alleen om meer tijd te rekken.

Dokter Burzynski

Daarom wil Sabine naar dokter Burzynski in het Amerikaanse Houston in Texas, maar daar is geld voor nodig want deze behandeling wordt niet vergoed.

Over Sol

Sol werd bekend van 6Pack en Peking Express. Hij werkt tegenwoordig bij RTL Sport Update, hij is het gezicht van muziekzender Xite en ook presenteert Sol op Veronica het programma Brouwersch, waarin hij bier leert brouwen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!