Beeld © ANP

Star Trek werkt samen met non-binaire en transgender acteur

02 september 2020 21:21

De serie 'Star Trek: Discovery' heeft een non-binaire en een transgender acteur aan de cast toegevoegd. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de franchise.

"Star Trek heeft het altijd als missie gehad om zichtbaarheid te geven aan ondervertegenwoordigde gemeenschappen omdat we geloven in het laten zien aan mensen dat een toekomst zonder verdeeldheid op basis van ras, geslacht, genderidentiteit of seksuele geaardheid volledig binnen ons bereik ligt"

"Star Trek heeft het altijd als missie gehad om zichtbaarheid te geven aan ondervertegenwoordigde gemeenschappen omdat we geloven in het laten zien aan mensen dat een toekomst zonder verdeeldheid op basis van ras, geslacht, genderidentiteit of seksuele geaardheid volledig binnen ons bereik ligt", aldus Michelle Paradise, mede-showrunner en uitvoerend producent van Discovery.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Stewart weigerde Star Trek-comeback in eerste instantie

De non-binaire acteur Blu del Barrio speelt ook een personage dat zich niet identificeert met een bepaald geslacht. Ian Alexander speelt de rol van Gray en is de eerste transgender acteur die te zien is in de films en series van Star Trek. Het derde seizoen van de serie is vanaf 15 oktober te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!