Presidentscampagne kostte Kanye West al bijna 7 miljoen

5 september 2020 19:45

De presidentscampagne heeft Kanye West tot nu toe al een luttele zeven miljoen dollar gekost. Vooral politiek adviseurs cashen flink uit de campagnepot van Kanye.

De Federal Election Commission heeft de uitgaven van Kanye's zelf gefinancierde campagne openbaar gemaakt. En uit dat rapport blijkt de rapper het overgrote deel van het geld te hebben besteed aan het inhuren van politieke specialisten. Die moeten hem helpen om in zoveel mogelijk staten op het stembiljet kan komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye blijft ontkennen: 'Ik word niet betaald door Republikeinen'

Ook zou er bijna een miljoen zijn gegaan naar advocatenkantoren om in beroep te gaan tegen uitspraken om zijn Birthday Party niet op het stembiljet op te nemen. Verder ging er bijna een miljoen dollar zitten in reiskosten, inclusief een privéjet, en werd 25.000 dollar betaald aan een 'spiritueel adviseur'.

Emotionele campagnestart Kanye West: 'Ik had bijna mijn dochter vermoord'

Emotionele campagnestart Kanye West: 'Ik had bijna mijn dochter vermoord'

01:34

Kanye West maakte in juli bekend dat hij aan de verkiezingen mee wil doen als onafhankelijk kandidaat. Hij is er inmiddels in geslaagd om met zijn partij op de kieslijsten te komen in Arkansas, Colorado, Oklahoma, Utah, Vermont en Tennessee.

De campagne van Kanye om president van de Verenigde Staten te worden, krijgt al sinds de start de nodige kritiek. De rapper leek niet alleen nogal verward toen hij half juli allerlei privézaken uit zijn huwelijk met Kim Kardashian deelde op Twitter, maar critici denken ook dat zijn kandidatuur vooral bedoeld is om Donald Trump te helpen om herkozen te worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domper voor Kanye West in verkiezingsstrijd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!