Lady Gaga kampte dagelijks met suïcidale gedachten

18 september 2020 04:04

Dat faam en financiële rijkdom geen garantie is voor geluk, weet Lady Gaga (34) maar al te goed. De superster, die eigenlijk Stefani Germanotta heet, vertelde in een interview met ‘CBS’ dat ze jarenlang kampte met depressies en zelfs dagelijks suïcidale neigingen had.

“Ik zag eigenlijk geen enkele andere reden om te blijven leven dan om er te zijn voor mijn familie”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Gaga gaf het interview om over haar album ‘Chromatica’, dat afgelopen mei verscheen, te praten. "Ik vond het vreselijk om beroemd te zijn. Ik vond het vreselijk om een zogenaamde 'ster' te zijn. Ik was doodmoe en zag het niet meer zitten", aldus Gaga, die behoorlijk wat persoonlijke teksten heeft verwerkt in de liedjes die op het album staan.  

"Ik had iets gecreëerd dat ik niet wilde. Van de ene op de andere dag kon ik niet meer naar de supermarkt. Als ik met mijn familie uit eten ging, kwamen er mensen naar onze tafel voor een foto of handtekening. Het ging ineens allemaal om mij en alleen maar om mij. Ik haatte dat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Lady Gaga laat zich uit over medicijngebruik en mentale problemen

Stefani, die eerder openlijk vertelde seksueel misbruikt te zijn toen ze 19 was vond de druk om haar alter-ego Lady Gaga gestalte te geven 'enorm zwaar'. Die druk, in combinatie met het trauma dat ze opliep vanwege het misbruik, zorgde voor donkere wolken in haar hoofd. "Ik zag eigenlijk geen enkele andere reden om te blijven leven dan om er te zijn voor mijn familie. Dat vond ik echt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga en Ariana Grande maken statement met VMA-optreden

De zangeres woonde een poosje in een huis met meerdere huisgenoten, die haar bij toerbeurt in de gaten hielden. "Ik wilde een einde aan mijn leven maken, maar zij waakten elk uur van de dag over mij. Zij zorgden ervoor dat ik veilig was. Zodra ik wakker werd en me realiseerde dat ik niet langer meer Stefani, maar Lady Gaga was schoot ik al in een depressie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga maakt zich op voor eerste optreden in maanden

Inmiddels heeft Gaga haar alter-ego omarmd en heeft de zangeres een positief zelfbeeld. "Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar ik ben weer van mezelf gaan houden. Ik heb geen hekel meer aan Lady Gaga."

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de zangeres haar iconische vleesjurk droeg. Hoe is het daar nu mee?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!