Beeld © ANP

Veldhuis & Kemper spelen hoofdrollen in Scrooge

6 november 2020 18:10

Cabaretiers Remco Veldhuis en Richard Kemper spelen de hoofdrollen in Scrooge Live, een livevertolking van A Christmas Carol van Charles Dickens op televisie. Ook onder anderen Plien van Bennekom en Simone Kleinsma zijn op 20 december te zien in het televisiespektakel. Dat heeft bedenker Omroep MAX vrijdag bekendgemaakt.

Het verhaal van Dickens is door Veldhuis & Kemper hertaald. Richard bemachtigde ondertussen de rol van Scrooge, terwijl Remco de verteller is. Ridder van Kooten speelt de rol van de jonge Scrooge, Kasper van Kooten kruipt in de huid van Bob Cratchit, de onderbetaalde klerk van Scrooge en Jasmine Sendar is Bobs vrouw. Plien van Bennekom krijgt de rol van de geest van het verleden en Simone Kleinsma die van de geest van het heden.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Veldhuis & Kemper gaan alsnog samen verder

Ook bekende Nederlanders als Anouk Maas, Jamai Loman, Johnny Kraaijkamp jr., Ron Brandsteder en Carrie ten Napel maken hun opwachting.

Tijdens de show, die wordt opgevoerd in Dordrecht, worden vergelijkbaar met The Passion passende kerstnummers vertolkt en internationale hits. De regie is net als bij het paasverhaal in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn is ook hier gestrikt voor de muzikale leiding. Dwight Dissels en Leona Philippo maken deel uit van het koor.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Veldhuis & Kemper winnen prijs voor mooiste songtekst

Met de uitzending wil MAX aandacht vragen voor kinderarmoede in Nederland. Scrooge Live vindt plaats op 20 december en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!