Imanuelle Grives Beeld © ANP

Imanuelle Grives over heftigste periode uit haar leven

7 november 2020 09:06

Beiden hebben weinig tot geen zeilervaring, maar toch gingen Imanuelle Grives (35) en Victor Reinier (57) de uitdaging aan. Samen met drie andere kandidaten en één ervaren kapitein en twee bootsmannen legden ze voor het programma 'Alle hens aan dek' de Noordelijke Oceaanroute af. "Ik ben nooit bang geweest", vertelt Imanuelle aan het 'ANP'. "Maar ik heb wel eens over de rand gekeken en gedacht: als dit misgaat, heb ik een heel groot probleem."

"Ik heb zowel mijn positieve als negatieve eigenschappen meer geaccepteerd"

Toch lagen er ook andere problemen op de loer. "Drie dagen was ik getrouwd met mijn emmer, ik was doodziek", vertelt Victor. Nu kan hij er om lachen, maar het waren vreselijke dagen. "Ik wist dat het ging gebeuren, want ik ben nog nooit op zee geweest zonder ziek te worden."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Victor Reinier: Twaalfde seizoen Flikken Maastricht is laatste

Van het ene op het andere moment was zijn misselijkheid over, iets waar de actrice überhaupt geen last van had. "Ik was een van de mensen die niet overgegeven heeft", vertelt ze lachend. De groep maakte een proeftocht, om zo te kijken of ze wel bestand zijn tegen het zeeleven. "Ik heb de opnames daarvan teruggezien en ik moest zo hard lachen om mezelf. Ik kijk heel boos en probeer heel krampachtig niet over te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:L

Imanuelle Grives reageert op affaire-geruchten André Hazes

De kandidaten hebben allebei niet lang hoeven nadenken over hun deelname. "Ik vroeg mezelf wel even af of ik mentaal en fysiek wel fit genoeg was om deze reis te maken", vertelt de 35-jarige Grives. "Maar ik dacht: ik spring in het diepe, ik ga ervoor." Dus daar ging ze, samen met Reinier, Marco Kroon, Rintje Rintsma en Caroline van Eeden, van Las Palmas naar Scheveningen.

Ook Victor hoefde niet lang na te denken over zijn deelname. "Ik heb vrienden met een boot, dus ik wist wel dat ik een goede matroos zou zijn", vertelt hij. "Maar ik wilde heel graag meer leren over navigeren."

Natuurlijk zorgde drie weken met elkaar op een schip voor de nodige opstootjes, maar echte ruzie is er nooit geweest. Verderop in de serie krijgen de twee het even met elkaar aan de stok, "maar dat is nu weer goed hoor", aldus de Flikken Maastricht-ster. "Ik denk dat het juist beter botert met mensen die je vrijwel niet kent", vervolgt hij. "Bij vrienden komen er misschien oude ergernissen naar boven, maar dat was nu niet. Je bent op elkaar aangewezen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Imanuelle Grives vertelt over tijd achter tralies: 'Rock bottom'

Imanuelle is licht nerveus voor de eerste aflevering op 9 november, want het publiek gaat een totaal andere kant van haar zien. "Ik kan heel stil zijn, terwijl ik op tv vaak druk ben. Die kant hoort ook bij me", vertelt ze. "Dit jaar ben ik dichter bij mezelf komen te staan en heb ik zowel mijn positieve als negatieve eigenschappen meer geaccepteerd. Je hoeft niet altijd haantje de voorste te zijn."

De actrice denkt in het programma ook terug aan het Belgische dancefestival Tomorrowland, waar ze werd gearresteerd met een grote hoeveelheid drugs. Ze werd veroordeeld en zat twee maanden in de gevangenis. Een 'gepaste straf' stelt ze in het Algemeen Dagblad.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!