HBO vraagt rechter zaak familie Jackson te seponeren

20 november 2020 02:59

'HBO' heeft een rechter verzocht een einde te maken aan de zaak die de erven van Michael Jackson tegen de zender hebben aangespannen. Een advocaat van 'HBO' stelde daar volgens 'Variety' dat de familie van de zanger de rechtszaak is begonnen als publiciteitsstunt.

Het juridische getouwtrek tussen de partijen draait om documentaire Leaving Neverland. Daarin wordt Jackson beschuldigd van seksueel misbruik met twee minderjarigen. De beheerders van de nalatenschap van de King of Pop stellen dat HBO met de uitzending in 2019 contractbreuk gepleegd. Ze verwijzen daarbij naar een overeenkomst uit 1992, opgesteld omdat de zender een concertregistratie uitzond, waarin is opgenomen dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Makers Michael Jackson-docu Leaving Neverland bezig met vervolg

HBO stelt dat het betreffende contract is ontbonden toen beide partijen begin jaren 90 aan hun verplichtingen hadden voldaan en vroeg een lagere rechtbank vorig jaar al de zaak te seponeren. Toen oordeelde een rechter echter dat de Jacksons mochten blijven procederen. De zender ging in hoger beroep en wil nu dat die uitspraak ongedaan wordt gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!