Beeld © ANP

Céline Dion is voormalig manager 13 miljoen dollar verschuldigd

20 november 2020 14:37

Céline Dion (52) moet haar voormalige manager Rob Prinz 13 miljoen dollar betalen. Dat heeft de arbeidsgeschillencommissie van de Amerikaanse staat Californië volgens 'Billboard' besloten in een langlopend geschil tussen de zangeres en Prinz.

De zangeres en ICM Partners, het bedrijf van Prinz, tekenden in 2017 een meerjarig tourneecontract dat 489 miljoen dollar waard was. Het tourcontract liep tot 2026. Dion verzuimde echter de commissies betalen die ICM Partners voor deze deal moest krijgen. Daarom beëindigde haar manager in 2019 de samenwerking.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Franse film over leven Céline Dion uitgesteld

Dion en haar advocaat bepleitten voor de geschillencommissie dat Prinz een veel te hoog bedrag eiste voor zijn werk. De zangeres bepleitte dat hij maar een paar maanden werk aan de deal had gehad en daarom geen salaris "voor een paar jaar" zou moeten krijgen.

ICM Partners werd deze week echter in het gelijk gesteld, volgens Billboard. Dion moet de 13 miljoen dollar betalen, verspreid over de periode dat het contact loopt. Tot de deal behoorden onder meer de honderden concerten die zij de afgelopen jaren in Las Vegas heeft gegeven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Céline Dion samen met Outlander-hottie te zien in nieuwe film

Prinz en Dion werkten sinds 1989 samen. De geschillencommissie oordeelde dat de vraag van Prinz terecht was op basis van diverse afspraken die hij, de zangeres en haar inmiddels overleden echtgenoot en oud-manager René Angelil hadden gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!