Youp van 't Hek Beeld © ANP

Youp van 't Hek krijgt geen uitzondering voor oudejaarsconference

04 december 2020 20:09

Youp van 't Hek (66) krijgt geen uitzondering op de publieksgrootte voor zijn oudejaarsconference. Burgemeester Femke Halsema (54) van Amsterdam vindt het "goed gevonden" van de cabaretier maar gaat er niet in mee.

"Ook Youp van 't Hek zal begrijpen dat dat niet kan"

"Het barst van de toneelgezelschappen, cabaretiers, muziekgezelschappen in de stad die allemaal hetzelfde verlangen hebben", zei Halsema in het AT5-programma Gesprek met de Burgemeester. "Gelukkig heeft Youp van 't Hek nog het grote voordeel dat hij zijn show ook op televisie kan laten zien en daarmee een groot publiek kan bereiken. Dat heeft hij voor op een heleboel andere cabaretiers, op heel veel andere toneelgezelschappen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Youp van 't Hek geen uitzondering tijdens Oudejaarsconference'

"Als ik begin een uitzondering te maken, dan staan terecht alle andere instellingen, alle andere cabaretiers, alle andere toneelgezelschappen bij mij voor de deur. En ook Youp van 't Hek zal begrijpen dat dat niet kan."

Youp vroeg samen met BNNVARA, de NPO en Koninklijk Theater Carré of de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een uitzondering voor hem kan maken om eenmalig voor 250 mensen te kunnen spelen. De cabaretier vreest dat de voorstelling op televisie niet werkt als er maar dertig mensen in de zaal zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek wil van Carré een kerk maken voor conference

Vorige week stelde premier Mark Rutte ook al dat een uitzondering er wat hem betreft niet komt. "Dat gaat niet. Ik zou het dolgraag doen, Youp, maar dat kan ik niet doen", zei hij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!