Queen's Gambit Beeld © Phil Bray/Netflix

Actrice Anya Taylor-Joy vond einde Queen's Gambit vreselijk

06 december 2020 18:21

Anya Taylor-Joy (24) vond het vreselijk toen de opnames voor de Netflix-hit 'The Queen's Gambit' erop zaten en ze niet meer in de huid kon kruipen van het hoofdpersonage Beth. "Ik was verdrietig toen ik moest stoppen met haar te spelen", zegt de actrice tegen 'The Guardian'.

"Als het een twee uur durende film was geworden, had ik waarschijnlijk schoppend en schreeuwend naar buiten moeten worden gesleept"

De Britse is wel blij dat de serie geen film werd. "Gelukkig heb ik zeven uur met haar door kunnen brengen", zo verwijst Anya naar de zeven afleveringen die gemaakt zijn van The Queen's Gambit. "Als het een twee uur durende film was geworden, had ik waarschijnlijk schoppend en schreeuwend naar buiten moeten worden gesleept."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Queen's Gambit-actrice praat over vervolg van de schaakserie

The Queen's Gambit vertelt over weesmeisje Beth Harmon die een schaakwonder blijkt te zijn. Tijdens haar zoektocht om 's werelds grootste schaker te worden, worstelt ze met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Netflix weigert disclaimer toe te voegen aan The Crown

Anya zegt veel op Beth te lijken. "Beth is het personage waarin ik het meeste van mijzelf heb gestopt. Ze zat altijd al in mijn hoofd zolang ik mij herinner. Ik ben wel wat vrolijker en niet zo serieus maar we hebben veel van dezelfde problemen en in wezen lijken we op elkaar."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!