Beeld © ANP

André Rieu nu ook ‘koning van de taarten’

27 december 2020 13:27

André Rieu voelt zich hard getroffen door de coronacrisis. Het afgelopen jaar staat in schril contrast met vorige jaren voor de ‘de koning van de wals’ die over de hele wereld reisde met zijn Johann Strauss Orkest en kolossale shows. "Dat nu ook weer alles op slot is, gaat je niet in de koude kleren zitten", zegt André Rieu tegen ANP, doelend op de lockdown die deze maand van kracht is gegaan.

Het thuiszitten vindt hij ontzettend vreemd, maar hij amuseert zich wel. De wereldberoemde violist is namelijk aan het bakken geslagen. "Als ik op tour ben, kan ik nooit meteen slapen door al die adrenaline in mijn lijf. Dan keek ik bakvideo’s op mijn telefoon om rustig te worden", vertelt hij.

Dit bleken video’s te zijn van de beroemde banketbakker Cees Holtkamp. André heeft inmiddels heel wat baksels van de Amsterdamse patissier gemaakt en geeft er ook zijn eigen draai aan. Van slagroomtaarten met oranje versiersels voor Koningsdag tot een chocoladetaart met muzieknoten van de wals erop. "Het hele huis ruikt lekker en de hele straat eet inmiddels een puntje mee. Het is erg gezellig."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

André Rieu strijkt er weer op los op nieuwe plaat

De taarten hielpen bij het vergeten van de harde klap. "Ik heb al sinds maart geen inkomsten en zit thuis", vertelt André, die zijn tour naar onder meer Amerika, Engeland en Denemarken maar blijft verplaatsen. In plaats van optreden probeert hij via andere wegen nog wel zijn fans te bereiken met onder meer een virtueel concert, Magical Maastricht. En hij bracht een plaat uit met kerstmuziek van concerten van vorig jaar.

André staat te popelen om weer voor een massa op te treden. "Ik weet niet of ik dat eerste concert zonder een traantje doorkom", zegt hij. "En ik ben doodzenuwachtig." Maar hij is er klaar voor, al zou hij morgen al moeten optreden. "Ik weet alles uit mijn hoofd en met een beetje repeteren ben ik weer helemaal terug."

De beperkingen stemmen hem wel droevig. Zoals de mondkapjes, al vindt hij het heel belangrijk om ze goed te dragen en de regels op te volgen. "Maar het is toch afschuwelijk om te zien. Alleen al om die reden zou ik nooit chirurg kunnen worden. De kostuums van onze shows zijn zien er toch ietwat feestelijker uit", aldus de wereldberoemde violist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!