Beeld © ANP

Interview-incident met Akwasi heeft geen juridische gevolgen

11 januari 2021 19:28

Het 'EO-incident', waarbij Akwasi (32) tijdens een interview wegliep en twee laptops meenam, heeft geen juridische gevolgen voor de rapper. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandagavond laten weten.

"Bovendien telt voor ons ook zwaar mee dat de EO geen aangifte heeft gedaan van het incident"

Eerder dit jaar werd een zaak wegens opruiing tegen Akwasi geseponeerd, op voorwaarde dat de artiest niet binnen een jaar nogmaals een strafbaar feit zou begaan. Als dit wel zou gebeuren, dan zou hij zich alsnog voor zijn uitspraken op de Dam moeten verantwoorden. Hij stelde toen een zwarte piet op zijn gezicht te trappen als hij deze in november zou zien.

"De voorwaarden van het sepot zijn vooral van toepassing op het opruien waar hij toen voor had kunnen worden vervolgd", aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Bovendien telt voor ons ook zwaar mee dat de EO geen aangifte heeft gedaan van het incident."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tanja Jess blijft lid van Omroep ZWART ondanks incident Akwasi

Akwasi liep in december boos weg bij een interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Hij dwong de makers om de gemaakte opnames te wissen en nam twee laptops mee. Akwasi was niet blij met vragen die de interviewer stelde over zijn toespraak op de Dam.

De rapper heeft dit weekend wel laten weten zich na het EO-incident te beraden op zijn positie binnen Omroep ZWART, dat hij mede heeft opgericht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!