IN ACTIE VOOR CORDAID Beeld © Cordaid

Word ook een lichtpuntje

25 januari 2021 10:53

Mensen over de hele wereld, en ook hier in ons eigen land, hebben niet genoeg te eten, leven zonder warmte en zelfs zonder een dak boven hun hoofd. En daarom komt RTL Boulevard deze week voor Cordaid in actie om wat licht te brengen in het leven van deze mensen. Ook jij kunt helpen! Word een lichtpuntje voor een ander en help iemand in nood. Ver weg en ook dichtbij.

Wist je bijvoorbeeld dat wereldwijd 1 op de 10 mensen soms dagenlang geen eten hebben? En dat 100 miljoen mensen ter wereld dakloos zijn? Een deel daarvan moet dus leven en slapen in de kou zonder enige beschutting!

Maar ook in Nederland zijn bijna 1 miljoen mensen die in armoede leven. Dat betekent 1 op de 13 huishoudens. Zeker in deze moeilijke corona-tijd hebben deze mensen in nood extra steun nodig. Zodat ook zij weer een lichtpuntje zien in de duisternis.

RTL Boulevard presentatrice Marieke Elsinga zet zich al jaren in voor mensen in nood en heeft met eigen ogen gezien hoe hard hulp nodig is voor de mensen ver weg, maar zeker ook hier in Nederland: “Tijdens mijn reizen voor Cordaid zag ik dat het leven lang niet voor iedereen rooskleurig is. Ik ontmoette kinderen die gevlucht waren en in erbarmelijke omstandigheden woonden. En mensen getroffen door extreme droogte en armoede, waardoor ze nauwelijks te eten en te drinken hadden. Cordaid is er voor deze mensen in nood. Met voedsel, water, warmte en onderdak. Deze week voeren we niet alleen actie voor mensen ver weg, maar ook voor mensen in Nederland, die het extra moeilijk hebben. Juist tijdens deze coronacrisis is hulp hard nodig. Deze week willen we ons, samen met jullie, sterk maken voor mensen in nood, wereldwijd. Want in deze donkere tijd kunnen zij wel een lichtpuntje gebruiken.” 

Daarom, word ook een lichtpuntje voor een ander! Help iemand in nood. Dichtbij én ver weg. SMS ‘LICHT’ naar 4004 of doneer hier aan Cordaid.

Lees alles over de actie op www.cordaid.nl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!