Beeld © ANP

Eefje de Visser en Typhoon maken kans op Edison voor beste album

16 februari 2021 07:06

Eefje de Visser (35), Typhoon (36) en Kevin (26) kunnen dit jaar in de prijzen vallen tijdens de uitreiking van de Edison Pop. De zangeres en de rappers zijn genomineerd in de categorie Album.

Eefje kan het beeldje winnen voor haar geprezen plaat 'Bitterzoet'. "Bitterzoet is een wervelend genoegen, een roes, een droom met nu en dan duistere neigingen. De Visser liet genres versmelten en de Nederlandse taal floreren. Zo werd 'Bitterzoet' een experimenteel en tegelijk toegankelijk album, dat een groot succes werd bij zowel het publiek als de critici", schrijft de vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Titelsong film De Veroordeling gemaakt door Typhoon

Typhoon maakt kans met 'Lichthuis', de langverwachte opvolger van 'Lobi da basi'. De jury omschrijft de plaat als een muzikaal feest. "Maar hoe vrolijk en lichtvoetig ook, Typhoon doet confronterende uitspraken over zwart zijn en over eenzaamheid. Toch wint uiteindelijk de liefde in zijn uitbundigste vorm in bijvoorbeeld 'Aanzoek'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edison grote verrassing voor Suzan & Freek: ‘Heel bijzonder’

De Rotterdamse Kevin is genomineerd met zijn vierde album Animal Stories. "Goed verstaanbaar rapt hij over liefde en het nachtleven en is soms zelfs ontroerend, zoals in 'Als Ik je niet zie'."

Eerder werden al de genomineerden van de Edison Pop in de categorieën Nederlandstalig, Alternative en Videoclip bekendgemaakt. De winnaars van de prestigieuze muziekprijzen worden volgende maand bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!