Kalvijn blijft ook voor tv doen wat hij altijd al doet

28 februari 2021 08:00

YouTuber Kalvijn (24) mag zich met de komst van zijn eigen talkshow vanaf deze week ook tv-maker noemen. Al voelt het voor hem helemaal niet zo. "Ik doe gewoon wat ik altijd doe", zegt hij in gesprek met het 'ANP'.

"Ik vind het leuk om te proberen"

De lijn die Kalvijn, de artiestennaam van Kelvin Boerma, al jaren volgt voor zijn populaire YouTube-account trekt hij door op tv. Hij klopte aan bij BNNVARA, pitchte zijn idee voor De Kalvijn Show en hij kreeg groen licht. "Zo simpel kan het gaan", lacht hij. "Ik vind het leuk om te proberen en ik zie het helemaal niet zo dat ik nu tv aan het maken ben." Wel koos Kalvijn specifiek voor BNNVARA. "Dat is in mijn ogen al lang niet alleen een tv-partij", verwijst hij bijvoorbeeld naar de populaire YouTube-serie #BOOS. "Zij denken niet meer specifiek in oude tv-regels."

In De Kalvijn Show gaat Kalvijn op humoristische wijze met bekende gasten in gesprek. Het wordt "de positieve tegenhanger van de serieuzere talkshows", zo noemt hij het zelf. "Ik neem mezelf niet zo serieus en heb dan ook maar één regel: laten we gewoon plezier maken. We leven in een serieuze tijd, maar daarin moet ook ruimte zijn voor positiviteit en een ander geluid."

Dat wil Kalvijn vooral teweeg brengen met de gasten die hij uitnodigt. Het moet volgens hem een combinatie worden van mensen die je niet zo snel bij elkaar zou zien, en geeft daarbij juist ook ruimte aan bijvoorbeeld andere YouTubers. "Zij worden vaak geskipt door grotere media. Ik ken heel veel mensen die online de meest fantastische dingen doen, maar alleen maar in de media komen als ze een keer iets controversieels gedaan hebben. Dat vind ik zonde", zegt hij. "Ik wil geen onderscheid tussen tv-mensen of online."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

YouTuber Kalvijn krijgt eigen tv-show bij BNNVARA

Van de kijkcijfers ligt Kalvijn niet zo wakker. "Ik weet helemaal niet wat goed is", geeft hij eerlijk toe. "Ik weet op YouTube wanneer ik tevreden ben maar hoe dat nu gaat, weet ik gewoon niet." Het succes van de show wil Kalvijn sowieso niet linken aan cijfers, vervolgt hij. De programmamaker is tevreden wanneer hij ook online impact kan maken. "Daar ga ik naar op zoek. Hoeveel mensen er tegelijkertijd met een afstandsbediening op de bank naar mij kijken, vind ik minder belangrijk."

"Of de show nou geweldig wordt of verschrikkelijk: ik vind het in ieder geval geweldig dat ik een keer deze reis heb mogen afleggen", besluit Kalvijn. "Maar weinig mensen krijgen zo’n kans. Daarom geniet ik er gewoon extra van. Dit gaat niemand me meer afnemen."

De Kalvijn Show is vanaf maandag iedere week te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!