Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Zorgen binnen koningshuis over huidskleur zoontje Meghan en Harry

08 maart 2021 05:30

Prins Harry (36) heeft medelijden met zijn vader Charles (72) en broer William (38). In een interview met Oprah Winfrey (67) dat zondagavond in de VS werd uitgezonden, stelt hij dat zijn vader en broer vastzitten in 'de instantie', het Koninklijk Huis. "Net als ik er ooit in vast zat, zonder dat ik dat doorhad. Maar zij kunnen niet weg."

"Er waren zoveel mogelijkheden om ons bij te staan. Maar niemand in mijn familie heeft er ooit iets van gezegd"

Ondanks de compassie voor de situatie van zijn familie, vertelde de prins ook zeer teleurgesteld te zijn in de Windsors. Zij hebben hem en zijn vrouw nooit gesteund toen Meghan het slachtoffer was van racistische aanvallen, zo stelde Harry. "Er waren zoveel mogelijkheden om ons bij te staan. Maar niemand in mijn familie heeft er ooit iets van gezegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan Markle maken geslacht baby bekend

Een van de meest opvallende uitspraken tijdens het interview met Oprah kwam van Meghan. Ze vertelde dat er zeker één lid binnen het Britse koningshuis was die zich tijdens haar zwangerschap zorgen maakte over de huidskleur van hun zoontje Archie. "Ik kan niet zeggen wie dat is, want ik denk dat het heel schadelijk voor het koningshuis zal zijn", vertelde Meghan.

De reden dat Archie officieel geen koninklijke titel heeft, zou volgens Meghan dan ook met zijn huidskleur te maken hebben. De Britse koningshuiscorrespondent van de BBC noemt dit 'een verwoestende aantijging' aan het adres van het koningshuis. "Het begint zo langzamerhand op het worstcasescenario te lijken voor het paleis", meldt de BBC.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Wel degelijk bonje tussen prins William en prins Harry'

Volgens prins Harry gaat zijn familie gebukt onder de druk van de Britse media. "Ik ben me er absoluut van bewust hoe bang mijn familieleden zijn dat de tabloids zich tegen hen keren", aldus de hertog van Sussex, die uitlegde dat er een 'onzichtbaar contract' is tussen de familie en de pers, die elkaar nodig hebben. Hij suggereerde dat die angst ervoor heeft gezorgd dat zijn familie niet heeft opgetreden tegen racistische verhalen over zijn vrouw en hun gezin in de media.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!