Harry en Meghan bij Oprah. Beeld © Getty Images

Wereldwijd (nu al) meer dan 49 miljoen kijkers voor Harry en Meghan

10 maart 2021 03:05

Meer dan 49,1 miljoen kijkers hebben wereldwijd gekeken naar het historische interview dat Oprah Winfrey hield met de Britse prins Harry en Meghan Markle. Daarmee is het volgens zender CBS de best bekeken speciale uitzending sinds de Oscar-uitreiking, begin vorig jaar.

Het gesprek werd dit weekend uitgezonden door het Amerikaanse CBS. Maandag was het te zien bij het Britse ITV. Gisteravond werd het interview in Nederland uitgezonden. Op streamingplatforms kan het nog steeds worden bekeken.

Voorlopige kijkcijfertelling

Volgens CBS gaat het om een voorlopige kijkcijfertelling, omdat er nog herhalingen van het interview worden uitgezonden. Vrijdag is het in de Verenigde Staten opnieuw te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan bij Oprah: 'Zorgen binnen koningshuis over huidskleur zoontje'

De Amerikaanse kijkers waren goed voor 17,8 miljoen van het totale aantal kijkers. Volgens CBS was het interview daarmee de best bekeken speciale uitzending sinds de Oscar-uitreiking, begin vorig jaar. 

Beladen uitspraken

Meghan en Harry deden beladen uitspraken over het Britse koningshuis in hun interview met Oprah. Zo zou sprake zijn van racisme binnen Buckingham Palace: er zou discussie zijn geweest over de huidskleur van hun toen nog ongeboren zoon Archie. De Britse koningin Elizabeth reageerde bedroefd en bezorgd

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse koningin 'bedroefd en bezorgd' om uitspraken Harry en Meghan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!