Golden Earring-hit Radar Love klinkt vandaag door hele land

11 maart 2021 07:00

Door het hele land is donderdag om 17.15 uur de Golden Earring-hit Radar Love te horen. Radiozenders en bijvoorbeeld ook carillonspelers doen dit als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73). Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan.

Op radiozenders als NPO Radio 2, Radio 5 en 3FM wordt 'Radar Love' donderdagmiddag gedraaid. Ook 538, Radio 10 en Veronica spelen het nummer op dezelfde tijd af. Op laatstgenoemde zender is voorafgaand ook een Golden Earring Top 10 te horen die door luisteraars is samengesteld.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Boek over beroemde clips Golden Earring in de maak

Het nummer wordt daarnaast gespeeld door de carillons van onder meer Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen en verschillende kerken in Limburg. Ook wordt het gedraaid in het Haagse Zuiderpark.

Het idee voor het eerbetoon komt van een café in Zoeterwoude, dat in het verleden de oefenruimte van de band was. De kroeg riep, nadat bekend werd dat de Golden Earring na zestig jaar stopt, op Facebook op om 'Radar Love' tegelijkertijd door de speakers te doen knallen.

'Radar Love' is de grootste hit van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!