Beeld © The Passion 1-4-2021

Rob Dekay na optreden The Passion: 'Durf de reacties niet te lezen!'

01 april 2021 23:15

Rob Dekay (34) heeft met volle teugen genoten van de opvoering van 'The Passion'. De zanger kijkt na afloop trots terug op zijn rol als Judas. "Het was echt te gek. Ik ben een beetje high, en ik heb alleen water gedronken", lacht hij in gesprek met het 'ANP'.

"Dat was echt mijn moment"

Voor Rob was zijn solo, het nummer 'Ik Ben Maar Een Mens', een van de hoogtepunten. Het lied is een vertaling van 'Human' van Rag'n'Bone Man. Het was voor het eerst dat de organisatie van oorsprong Engelstalige liederen als basis gebruikte en daarop een Nederlandse vertaling maakte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gaan stuk: teksten The Passion gebaseerd op debat Rutte

"Dat was echt mijn moment", vindt Rob. "Het paste heel erg in het verhaal. Al was het origineel een Frans liedje, dat had niet echt uitgemaakt. Het is ook een liedje dat goed bij me past qua stem. Ik kon even bij iedereen de woonkamers binnen scheuren. Of ik de reacties al heb gelezen? Nee, ik durf nog niet te kijken!" En dat terwijl de reacties louter positief zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Dekay niet toe aan nieuwe liefde: 'Traditionele relaties ingewikkeld'

Rob vindt het wel jammer dat er geen publiek bij de opvoering aanwezig was. "Maar het is wat het is. Op onze manier zijn we daar goed mee omgegaan", zegt hij. "Zo ziet de wereld eruit op dit moment. Ja, ik heb het gemist, maar vind dat we het ook heel goed hebben opgelost."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!