Lady Gaga Beeld © Getty Images

Met Gala in New York uitgesteld naar september

12 april 2021 18:15

Het Met Gala, waar bekende sterren jaarlijks in de meest bijzondere outfits verschijnen, wordt vanwege corona dit jaar verplaatst naar september. Meestal vindt het evenement plaats op de eerste maandag in mei. Vorig jaar werd het gala vanwege de pandemie nog virtueel gehouden.

Het Metropolitan Museum of Art in New York kondigde maandag aan dat het gala op 13 september 2021 en daarna weer op 2 mei 2022 plaats zal vinden. Rond die data beginnen twee mode-exposities die vanaf dan een tijd lang te zien zullen zijn in het museum.

De eerste expo, America: A Lexicon of Fashion, begint op 18 september en staat in het teken van de 75e verjaardag van het museums kostuuminstituut. De tweede tentoonstelling heet America: An Anthology en is vanaf 5 mei 2022 te zien. Hier staat de Amerikaanse mode in samenwerking met filmregisseurs centraal. Beide expo's zijn tot en met 5 september 2022 geopend.

De verwachting is dat het gala in september wat kleiner gehouden zal worden aan de hand van de dan geldende coronamaatregelen. De editie in 2022 moet dan weer gaan lijken op een van de extravagante gala's van voorgaande jaren.

Het Met Gala is een jaarlijks benefietgala voor de modeafdeling van het Metropolitan Museum of Art in New York. Elk jaar trekt het event, dat wordt gezien als één van de belangrijkste avonden in de entertainmentindustrie, veel beroemdheden die voor het gala hun mooiste outfits aantrekken passend bij het thema van dat jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!