Jeangu Macrooy overweldigd door muurschildering van hem

19 april 2021 16:35

Jeangu Macrooy (27) zal altijd een zichtbare herinnering hebben aan het Eurovisie Songfestival volgende maand. Naast locatie Rotterdam Ahoy werd maandag een gigantische muurschildering van de Nederlandse songfestivaldeelnemer onthuld. "Het is echt zo veel overweldigender dan ik had gedacht dat het zou zijn. Het is echt supermooi geworden", zegt de zanger in reactie tegen het 'ANP'.

"De emotie zit heel erg goed gevangen in die blik"

Voor Macrooy is de muurschildering zelfs 'een van de allermooiste dingen' die hij meemaakt in aanloop naar het muzikale evenement. "Er zal altijd een aandenken blijven aan mijn songfestivalavontuur", legt hij uit.

Kunstenaar Tymon de Laat heeft hem goed vastgelegd, vindt de zanger. "De emotie zit heel erg goed gevangen in die blik. Als je denkt aan waar 'Birth Of A New Age' (zijn songfestivalnummer, red.) over gaat, over vooruit blikken en vooral uitkijken naar een mooie nieuwe tijd die eraan komt en het vertrouwen en het optimisme. Dat zit wel heel erg in het werk."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Muurschildering Jeangu Macrooy naast Ahoy begint vorm te krijgen

De Laat werkte de afgelopen weken aan zijn kunstwerk. Vooral aan het winterse weer in het begin had hij een uitdaging. "Met bevroren vingers proberen te schilderen is toch wel een uitdaging als je de finesse van een spuitbus probeert te controleren", zegt de kunstenaar.

De reacties na de onthulling maandag noemt De Laat te gek. "Er stonden zelfs mensen die zijn gaan applaudisseren en er was een dame die een traantje in haar oog kreeg en die was ontroerd. Dat is toch wel een heel mooi compliment."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!