Arie Boomsma Beeld © ANP

Arie Boomsma niet eens met uitstel opening sportscholen

01 mei 2021 17:30

Arie Boomsma (47) en Eric Corton (52) vinden het onterecht dat de opening van de sportscholen nog langer wordt uitgesteld. Zo is er volgens Boomsma 'geen gegronde reden' waarom snackbars, winkels en terrassen wel open zijn en sportscholen niet. Dat laat de presentator weten via Instagram.

"In een gezondheidscrisis zouden de allereerste versoepelingen op gezondheid gericht moeten zijn"

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, waaronder het heropenen van sportscholen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen nu nog te hoog.

Daar kan Boomsma weinig begrip voor opbrengen. 'In een gezondheidscrisis zouden de allereerste versoepelingen op gezondheid gericht moeten zijn', aldus de presentator die zich al eerder kritisch uitliet over het coronabeleid over de sportscholen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arie Boomsma geeft tips om minder op je telefoon te zitten

Ook radio-dj Eric Corton vindt het uitstel van de opening een slecht plan. 'Er begint me langzamerhand toch wel iets op te vallen', schrijft hij op op Instagram. Volgens hem wordt het belang van een goede weerstand en dus sporten onderschat in de strijd tegen corona. 'Niet dat je als gezond levend mens geen Covid kunt krijgen natuurlijk, maar een goede weerstand en een gezond lichaam helpt wel in het gevecht.'

Hij kan het daarom ook niet begrijpen dat de terrassen en winkels wel al open zijn. 'Dan maar bier en bitterballen op het terras en nog wat heel erg 'nodige' spullen kopen.... #schietmijmaarlek.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arie Boomsma helpt je van je overtollige coronakilo's af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!