Stefania Beeld © ANP

Stefania begrijpt dat songfestivalact gewaagd is: 'Een risico'

13 mei 2021 14:16

Stefania (18) is zich ervan bewust dat haar act op het Eurovisiesongfestival een gewaagde is. 'Het is een moeilijke act, we nemen een risico', zei de Utrechtse zangeres, die voor Griekenland uitkomt, op de persconferentie na haar tweede repetitie.

"We repeteren elke dag, zelfs in onze hotelkamer"

De Griekse delegatie werkt met een green screen waardoor Stefania's dansers op televisie deels onzichtbaar zijn. De techniek werkte ook bij de tweede repetitie nog niet helemaal vlekkeloos. Op sommige momenten waren nog lichaamsdelen te zien die eigenlijk niet in beeld hoorden te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalact Grieks-Nederlandse Stefania nog niet vlekkeloos

Toch kijkt Stefania tevreden terug op haar repetitie. Waar de zangeres maandag nog heel nerveus was, had ze vandaag veel minder spanning. "Toen kende ik het podium en de mensen van de techniek nog niet. Nu wel. En de dansers deden alles goed. Ze zijn geweldig. Ik heb echt genoten van vandaag."

Stefania, die volgende week donderdag uitkomt in de tweede halve finale, blijft haar act de komende dagen tot in den treure oefenen. "De dansers moeten continu oppassen voor de objecten op het podium en ik ook. En dan moet ik ook nog zingen. We repeteren elke dag, zelfs in onze hotelkamer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Griekse Stefania tevreden na eerste repetitie op songfestival

Ook de presentatoren Jan, Chantal, Edsilia en Nikkie zijn volop aan het repeteren voor volgende week. RTL Boulevard nam een kijkje:

Exclusief: Chantal en Jan bij eerste repetitie songfestival

04:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!