Vertrek Johan Derksen was geen verrassing voor Wilfred Genee

28 mei 2021 13:55

Het vertrek van Johan Derksen bij Veronica Inside was geen verrassing voor collega Wilfred Genee. Dat vertelt de presentator in een korte verklaring aan het ANP. Vrijdag maakte de 72-jarige Derksen in een interview met het AD bekend te gaan stoppen met het maken van televisie.

"Het was voor mij geen nieuws", aldus Genee. Hij zegt er nu verder niet inhoudelijk op in te willen gaan, maar benadrukt dat daar "komende zomer" genoeg tijd voor is. Daarmee doelt de presentator op het nieuwe programma Oranje Zomer, waarin de Derksen, Genee en René van der Gijp samen met Hélène Hendriks de avonden gaan vullen met hun SBS6-programma.

Na het EK voetbal en de daaropvolgende sportzomer zal Derksen nog een seizoen draaien met Veronica Inside om in de zomer van 2022 helemaal van de buis te verdwijnen. "Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over. Natuurlijk, iedereen die op tv verschijnt, is ijdel en hebberig. Maar ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen. Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat", aldus Derksen.

René van der Gijp en Talpa hebben laten weten niet inhoudelijk te willen reageren op het nieuws.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!