Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

10 juni 2021 12:31

Johan Derksen (72) zal niet terugkomen op zijn beslissing om na het volgende seizoen te stoppen als voetbalanalist op televisie. Er is geen enkele ruimte om toch door te gaan, zei hij donderdag in het NPO Radio 1-programma '1 op 1'.

"Klaar is klaar. En ik wil graag zelf de regie houden over wanneer ik stop"

"Ik zie geen deur op een kier. Daarnaast ben ik 73 wanneer mijn contract afloopt. Ik wil ook niet zo'n oude gek worden", zei hij duidelijk. Hij wordt naar eigen zeggen 'een beetje verdrietig' van types als Mart Smeets en Jack van Gelder, die nog graag op tv willen komen. "Ik denk dan: joh, op die leeftijd moet je niet meer gaan zitten zeuren om programmaatjes. Klaar is klaar. En ik wil graag zelf de regie houden over wanneer ik stop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen sluit nieuwe ruzie met Wilfred en René niet uit

De voormalig voetballer heeft ook geen enkele ambitie om in andere programma's op te duiken. Wel had hij graag Veronica Inside breder willen trekken naar een (dagelijkse) talkshow waarin over meer dan voetbal zou worden gepraat. "In coronatijd was er geen voetbal en toen bleek dat we die talkshow ook gewoon vol konden praten. Toen dacht ik: dat vind ik eigenlijk veel leuker dan altijd dat geneuzel over Messi en Maradona."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen klaar met 'lullen over voetbal'

De komende maanden is hij samen met Wilfred Genee en René van der Gijp toch nog dagelijks op tv met De Oranjezomer waarin naast het EK voetbal ook de Tour de France en de Olympische Spelen worden besproken. Hoewel hij geen nieuwe relletjes uitsluit, denkt hij dat 62 avonden achter elkaar wel gaat lukken. "Ik ben er niet zo bang voor", zegt de analist. Bovendien is alle pijn van de laatste rel rond racisme wel begraven. "Daar zijn wij ook wel heel makkelijk in."

Johan voelt zich gepasseerd door Wilfred Genee en John de Bever

02:12

Johan maakte vorige week bekend dat hij na De Oranjezomer nog één seizoen van Veronica Inside maakt. Daarna gaat hij met pensioen. Hij heeft er overigens geen enkel probleem mee dat de spelers van het Nederlands elftal de programma's boycotten. De voetbalanalyticus hoopt zelfs dat ze het volhouden zolang hij nog op televisie is. "Ik hoop dat ze die boycot volhouden tot mijn contractduur afloopt", stelde hij. Volgens hem missen we niets. "Ik zie die persconferenties na afloop van die wedstrijdjes en dan komen die spelers in beeld en er is er niet één die iets zinnigs te melden heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boek van Johan Derksen al direct bestseller

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!