Fans Måneskin bij 3FM Beeld © 3FM

'Beatles-taferelen' bij 3FM voor songfestivalwinnaar Måneskin

17 juni 2021 19:37

Bij het 3FM-gebouw op het Mediapark in Hilversum hebben zich vanavond hordes fans verzameld van songfestivalwinnaar Måneskin. De Italiaanse groep is voor een kort bezoek in ons land en treedt vanavond op bij de radiozender. En daar lijkt iedereen een glimp te van willen opvangen. 'Dit had ik bij lange na niet verwacht', aldus dj Frank van der Lende (32).

Voor de NPO-studio stonden de fans rond 19.00 uur gillend te wachten op zanger Damiano David en zijn band. Met spandoeken en sjaaltjes stonden ze vol zenuwen in de brandende zon, zo valt er te zien op foto's en filmpjes van vanavond. Het is voor zover bekend uniek dat een buitenlandse songfestivalwinnaar tot dít soort taferelen leidt.

Ook dj Frank van der Lende weet niet wat hem is overkomen vanavond. "Nee, dit had ik bij lange na niet verwacht", zegt hij tegen RTL Boulevard. "Het ontstond als een leuk, spannend, klein, intiem plannetje om hun in zonnetje te zetten vanwege die fijne plaat die ze hebben gemaakt. Dat dat ontaarde in een soort Beatles-achtige taferelen had ik zeker niet verwacht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Måneskin noemt beschuldigingen van drugsgebruik 'idioot'

Hij zegt dat het optreden meer dan de moeite waard was. "Ze waren heel goed, leuk, innemend en slim. En ze staan voor goede boodschap: leve de liefde. En ja, dat die mensen [voor het gebouw, red.] zo insane gaan... ze hebben voorbeelden nodig en dat is Måneskin blijkbaar. En dat onderschrijf ik sinds vanavond."

Ook Tijs van den Brink is de drukte niet ontgaan, laat hij zien op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó zag songfestivalwinnaar Damiano David er vroeger uit

3FM Måneskin

Italië won onlangs voor het eerst in 31 jaar weer het Eurovisie Songfestival. Måneskin won het liedjesfestijn met het nummer Zitti E Buoni. De zanger veroorzaakte enige opschudding tijdens de finale, omdat het op tv-beelden leek alsof hij coke aan het snuiven was. Maar een drugstest wees uit dat de zanger zich niet aan drugs had bezondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per songfestivalshow Ahoy

RTL Boulevard sprak na hun winst in Ahoy met de Italiaanse rockband. Bekijk het interview hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!