Nicolette van Dam Beeld © ANP

Nicolette van Dam voelt zich tijdens harde werken soms schuldig

23 juni 2021 05:04

Nicolette van Dam (36) heeft van huis uit meegekregen hard te moeten werken en dat advies heeft de Amsterdamse slagersdochter goed in haar oren geknoopt. Samen met haar man Bas Smit (40) werkt ze aan een vakantieboek en brengt ze ook groentesnoepjes voor kinderen op de markt. Dit meldt 'De Telegraaf'.

"Als werkende moeder kan je je daar best wel eens lullig over voelen"

Als ouders van twee jonge dochters, Lola (9) en Kiki (6), is het dagelijks een strijd om hen voldoende groenten binnen te laten krijgen. Zo kwam Nicolette op het idee om groentesnoepjes te maken. "Onze jongste, Kiki, houdt bijvoorbeeld niet van bietjes. No way, dat ze die opeet. Maar door ze te combineren met aardbei en die zo te verwerken in een snoepje, denkt ze nu: ’Wat lekker!’. Zowel kinderen als volwassenen blijven hun smaak ontwikkelen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nicolette van Dam huilt na elke persconferentie even

Ze vervolgt: "Bietjes hebben nu een positieve associatie, waardoor ze op haar bord ineens ook het proeven waard zijn. Daarnaast geef je kinderen het gevoel dat ze mogen snoepen, terwijl je zelf weet: ze krijgen ook nog goede voedingsstoffen binnen. Een zakje snoepjes bevat namelijk evenveel vezels als een volkoren cracker of een opscheplepel zilvervliesrijst. Twee vliegen in één klap dus!". Echtgenoot Bas is volgens de presentatrice 'wat makkelijker' als het om eten gaat. "Het is niet zo dat we er ruzie om hebben, maar discussies zeker wel. Voor mij is het belangrijk dat ze genoeg vitaminen binnenkrijgen."

Het vakantieboek, getiteld Nederland Heeft Alles, hebben Nicolette en Bas samengesteld met hun dochters. "We zijn het hele land doorgereisd om de meest unieke plekjes te vinden. Noodgedwongen door corona konden we niet naar het buitenland reizen. Dus zijn we vorige zomer begonnen met ons eigen land te (her) ontdekken. Onze bevindingen plaatsten we op Instagram. We werden hier zo enthousiast van, ook omdat we zagen dat er mensen waren die dezelfde trips gingen doen, dat we dachten: ’Waarom bundelen we niet al die mooie unieke plekken in een boek?’ Zo kan iedereen meegenieten van wat ons land te bieden heeft."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nicolette van Dam en Bas Smit zorgen voor wateroverlast in hotel

Nicolette benadrukt dat haar leven niet perfect is, hoewel dat misschien soms wel zo lijkt. "Net als iedereen heb ik ook mijn mindere kanten. Stiekem ben ik wel een workaholic. Als werkende moeder kan je je daar best wel eens lullig over voelen. De kinderen komen niks te kort, want ze merken het niet. Maar voor jezelf is dat soms anders. Dan heb ik wel de gedachte dat ik best wat beter de balans kan vinden. Maar dat hoort bij mijn leven, Bas heeft dat ook. We komen beiden uit een ondernemersgezin en houden ook van hard werken. In zo’n coronatijd weet je niet wat de dag van morgen brengt. Dan moet je gewoon scherp blijven en andere dingen bedenken. Daar blijven Bas en ik elkaar altijd op attenderen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!