Beeld © ANP

Bonnie St. Claire in tranen tijdens schrijven eigen autobiografie

03 juli 2021 11:18

Bonnie St. Claire (71) moest af en toe huilen tijdens het schrijven van haar autobiografie. Dat vertelde de zangeres tijdens een interview op 'NPO Radio 5'. Zij presenteert deze week het boek, dat de titel 'Kwam een vrouw bij de slijterij' kreeg.

"Bij sommige passages heb ik echt gehuild"

"Bij sommige passages heb ik echt gehuild", legde Bonnie uit. "Het schrijven werkte heel louterend. Ik kwam er wel achter dat ik alle dieptepunten goed heb verwerkt, zoals dat hoort. Ik zie nu dat ik altijd heel consequent ben geweest, ook als dat mij pijn deed."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bonnie St. Claire na vijf jaar weer contact met haar ontdekker

De zangeres van hits als Dokter Bernhard en Pierrot hoopt dat ze met het boek kan afrekenen met haar imago van dronkenlap. Bonnie drinkt sinds 1 oktober 2018 niet meer. "Ik hoop dat mensen als ze het boek lezen begrijpen waarom mensen soms verslaafd raken aan drank, en wat het met je doet. Ik denk dat ze daarna nooit meer op straat dat soort dingen naar mij zullen roepen."

In het boek beschrijft Bonnie hoe het loskomen van haar drankverslaving haar de kans heeft geboden haar familie terug te krijgen en haar huwelijk te redden. Verder gaat zij in op andere dieptepunten in haar leven, zoals financiële tegenslagen en diverse liefdesperikelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!