Koningin Elizabeth reikte in 1966 de wereldbeker uit. Beeld © AFP

Koningin Elizabeth wenst Engeland succes in briefje aan bondscoach

10 juli 2021 21:00

Nog één nachtje slapen en dan krijgt Engeland in de EK-finale tegen Italië voor het eerst sinds 1966 weer eens de kans om een prijs te pakken. Niemand minder dan Queen Elizabeth heeft vandaag haar steun uitgesproken.

Dat deed de 95-jarige koningin met een briefje aan de Engelse bondscoach, Gareth Southgate. Ze was erbij toen Engeland 55 jaar geleden de wereldtitel won. In de brief schrijft ze: 

Succes wensen

"Ik zag wat het betekende voor de spelers, het management en de staf om de finale van een groot internationaal voetbaltoernooi te bereiken en te winnen."

Trots en toewijding

"Ik wil jullie namens mij en mijn familie feliciteren met het bereiken van de EK-finale en jullie succes wensen voor morgen, in de hoop dat de geschiedenis niet alleen het succes zal vastleggen, maar ook de kracht, toewijding en trots."

De EK-finale tussen Engeland en Italië wordt morgen om 21.00 uur Nederlandse tijd gespeeld op Wembley, Londen. De Britse fans hebben de Engelse selectie vandaag nog een keer uitgezwaaid:

Of de koningin morgen ook aanwezig is, is onduidelijk. Haar kleinzoon prins William is wel al meerdere malen op de tribune gespot. Tijdens de wedstrijd tegen Duitsland was hij samen met zijn vrouw Kate en zoontje George. 

Prins William tijdens Engeland-Duitsland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!