Peter R. de Vries Beeld © ANP

Donaties voor gouden tip Tanja Groen over half miljoen

11 juli 2021 18:54

Er is bijna een half miljoen euro gedoneerd voor de gouden tip die naar de opsporing of vondst van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen leidt. De teller van de inzameling stond zondagavond op meer dan 500.000 euro.

Zondagochtend riep advocaat Peter Schouten zijn volgers via Twitter op te doneren op de website van Stichting De Gouden Tip. Die inzamelingsactie is door Peter R. de Vries begonnen, die dinsdagavond kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten werd op straat. Schouten is een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter is de vertrouwenspersoon en adviseur van B. in die zaak.

'Mag ik u iets vragen? Ik ken Peter R. de Vries al ruim 30 jaar en als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done. Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en wij kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is', schreef Peter Schouten. 'Wilt u mij helpen dat voor hem te realiseren? Doneer s.v.p. Retweet en media, radio, tv, blogs help mee vandaag https://stichtingdegoudentip.nl.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stichting van Peter R. de Vries zamelt binnen een dag ruim een ton in voor zaak-Tanja Groen

Het gedoneerde bedrag steeg de afgelopen dagen flink. Woensdagmiddag was ruim 244.000 euro ingezameld en een dag later was dat meer dan 375.00 euro. Rond het tijdstip van de oproep van Peter Schouten was er ongeveer 470.000 euro gedoneerd. Al snel daarna twittert hij 'U bent allemaal zo lief', nadat hij van 'heel veel mensen' hoort dat ze een bedrag hebben overgemaakt.

De zaak rond Tanja Groen kwam woensdagavond aan de orde in de uitzending van RTL Boulevard, die helemaal was gewijd aan de neergeschoten misdaadjournalist. Hij is daar een van de vaste gasten. In de uitzending werd benadrukt hoe belangrijk Peter de stichting vindt. De uitzending werd zaterdagavond herhaald, toen de geplande live-uitzending werd afgezegd vanwege informatie over een dreiging bij de studio. Stichting De Gouden Tip heeft na de aanslag op Peter alle publieke acties voorlopig stilgelegd. Maar doneren en tips doorgeven via de site kan gewoon doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangrijpend: moeder Tanja Groen emotioneel bij Humberto

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!