Shima Kaes Beeld © ANP

Shima Kaes verliest kort geding tegen de Staat

30 juli 2021 11:06

Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol (42), heeft het kort geding tegen de Staat verloren. Shima had verzocht om de aangifte tegen haar ex over te dragen naar een ander parket omdat werd gevreesd voor partijdigheid. Dit omdat drie aangiftes in het dossier door hetzelfde arrondissement worden behandeld. De rechter heeft het verzoek afgewezen omdat er geen feiten of omstandigheden zijn gebleken 'die het vermoeden doen ontstaan dat van onpartijdigheid, onafhankelijkheid en objectiviteit geen sprake is', oordeelde de rechter in de rechtbank van Den Haag.

Johnny de Mol en Shima Kaes hadden van 2014 tot 2015 een relatie. Er zouden volgens de ex-verloofde meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Shima aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shima Kaes onderneemt juridische stappen tegen ex Johnny

Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, aangifte tegen Shima en haar adviseur voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed haar juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Een officier van justitie in Amsterdam beoordeelt deze drie aangiftes. De juridisch adviseur vindt dat deze zaken overlappen, waardoor de officier van justitie niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Shima zou kunnen oordelen. Hij wilde de aangifte van haar verplaatsen naar een ander arrondissement, 'bij voorkeur buiten de Randstad'. Nu liggen de zaken bij het OM in Amsterdam.

De rechter oordeelde vrijdag ook dat Shima de kosten van het kort geding aan de Staat moet terugbetalen. Dat komt neer op een bedrag van bijna 1700 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shima Kaes: 'Familie De Mol bood geld om mishandeling te verzwijgen'

Familie de Mol ontkent betalen van zwijggeld aan Shima

05:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!