Dennis Schouten Beeld © ANP

Televizier en Roddelpraat voor rechter: 'Stemming moet opnieuw'

25 augustus 2021 12:06

'Roddelpraat', het onlineprogramma van Jan Roos (44) en Dennis Schouten (26), en Televizier staan op 2 september voor de rechter. Dat bevestigt Dennis Schouten aan het 'ANP' na berichtgeving van 'De Telegraaf'.

"Het is niet zomaar een prijs, het is dé prijs van Nederland. Maar de waarde van de prijs is bijzonder erg afgenomen"

De serie werd eerder door de organisatie uit de selectie van de Televizier-Ster voor Online-Videoserie gehaald, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma voor vrijdagavond 18.00 uur weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom besloten Roos en Schouten naar de rechter te stappen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roddelpraat spant kort geding aan tegen Televizier

"Het is niet zomaar een prijs, het is dé prijs van Nederland. Maar de waarde van de prijs is bijzonder erg afgenomen", zei Schouten eerder tegen het ANP. De programmamaker vindt daarnaast dat het stemproces op deze manier en vanwege de verwachte bureaucratie van de aangespannen zaak negatief wordt beïnvloed. Hij meent dat Roddelpraat - mocht het überhaupt nog terugkeren op de lijst - nu 'al op zo'n grote achterstand staat', dat winnen bijna niet meer mogelijk zal zijn. De stemming moet volgens de mannen daarom ook opnieuw.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

RoddelPraat sommeert Televizier om herplaatsing longlist

Televizier wil inhoudelijk niet op de zaak reageren, laat een woordvoerder weten. "Wij doen geen uitspraken over lopende zaken en wachten het oordeel van de rechter af."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!