Elijah Wood maakte speciale auditietape voor Lord of the Rings

26 augustus 2021 10:42

Elijah Wood wilde zo graag de rol van de hobbit Frodo spelen in The Lord of the Rings, dat de acteur voor de casting een speciale, zelfgemaakte auditietape opstuurde om zijn kansen te vergroten. Dat vertelt hij in een video voor het tijdschrift GQ waarin hij terugblikt op zijn carrière.

Omdat de productie het script van The Fellowship of the Ring niet uit wilde laten lekken, kregen de acteurs de tekst pas onder ogen tijdens hun auditie. Dat gold dus ook voor Elijah, die na zijn auditie vond dat hij toch wat meer moest doen om er zeker van te zijn dat hij de rol ook echt zou krijgen dan daar alleen wat regels op te lezen.

De acteur besloot daarom thuis een speciale auditietape te maken om regisseur Peter Jackson te overtuigen van zijn kunnen. "Ik schakelde een stemcoach in voor het dialect en trommelde wat vrienden op waaronder George Huang, een schrijver en filmmaker", zegt Elijah. "We gingen het bos in Griffith Park in en schoten daar twee van de auditiescènes en bij mij thuis nog eentje."

Het gezelschap knipte en plakte de VHS-tape aan elkaar en Elijah liet deze opsturen naar Jackson. Met succes, want hij werd tot zijn verbazing door de grote baas zelf teruggebeld met het nieuws dat hij de rol kreeg. "Ik kreeg een telefoontje van Peter zelf", herinnert de acteur zich. "Dat was geweldig, helemaal te gek."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!