ABBA komt na veertig jaar met nieuw album en hologramconcerten

02 september 2021 19:22

De Zweedse popgroep ABBA komt na veertig jaar met een nieuw album. De plaat heet Voyage en komt op 5 november uit. Dat kondigden zij donderdag aan tijdens een groot event in Londen. Een nummer dat in elk geval op de plaat staat is I Still Have Faith In You. De song werd al in 2018 aangekondigd, maar werd pas donderdag gelanceerd.

Daarnaast komen er in een speciale nieuwe zaal in Londen concerten met hologrammen van de vier bandleden in de hoogtijdagen van ABBA. Een hologram is een driedimensionale afbeelding die beweegt en los lijkt te staan. De arena wordt gebouwd in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Super trouper! ABBA komt vandaag met groot nieuws

De hologrammen van Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74) worden begeleid door een tienkoppige band. De optredens beginnen in het voorjaar van 2022. De kaartverkoop begint op 7 september.

ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo. De band had grote hits met nummers als Dancing Queen, Mamma Mia, Super Trouper en The Winner Takes It All.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA komt dit jaar met nieuwe muziek: 'Dat staat vast'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!