Rob Kemps Beeld © ANP

Rob Kemps over presentatiedebuut: 'Had gezonde spanning'

10 september 2021 14:28

Rob Kemps (35) had last van gezonde spanning bij de opnames van de televisieshow 'The Wheel'. Het nieuwe spelprogramma van SBS6 is het presentatiedebuut voor de Snollebollekes-zanger. "Ik heb geen presentatietraining gevolgd en het maakt mij ook niet uit als ik me vier keer verspreek. Dat hoort bij mijn karakter", zegt hij in 'De Telegraaf'. Hij is naar eigen zeggen "geen gelikte autocue-presentator".

''Ik doe de show met spontaniteit en energie''

The Wheel, dat vanaf zaterdag op televisie te zien is, komt oorspronkelijk uit Engeland waar Michael McIntyre de presentatie voor zijn rekening neemt. Rob heeft contact gehad met zijn Britse collega. "Hij zei dat het belangrijk is dingen te doen op mijn eigen gevoel. Dat werkt sowieso het beste: anders word je misschien iemand die je niet bent. Ik doe de show met spontaniteit en energie", aldus Rob.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob Kemps vervangt Sander Lantinga tijdelijk op Radio 538

De presentator durfde ook gewoon grapjes te maken, al voordat de camera's begonnen te lopen. "Toen de regisseur zich voorstelde vroeg ik hem: ’wat heb jij zoal gedaan de laatste tijd qua regie?’ Dat was het Eurovisie Songfestival. Waarop ik zei: ’Leuk dat je nu een fatsoenlijk showtje kunt doen’, haha."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob Kemps over presentatiedebuut: 'Had gezonde spanning'

De show is voor hem geslaagd als in ieder geval zijn tante en oude voetbalelftal kijken, vertelt hij aan De Telegraaf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!