Theo Maassen Beeld © ANP

Haarlems theater negeert coronamaatregelen voor Theo Maassen

10 september 2021 15:29

Theater 'De Liefde' krijgt veel steun voor hun besluit zich tegen de coronamaatregelen te keren. Het Haarlemse theater maakte in een brief aan de bezoekers bekend de zaal volgende week tijdens de try-outs van Theo Maassen (54) weer helemaal te vullen en ontvangt daar voornamelijk positieve reacties op.

"We hebben heel veel reacties gekregen en ik denk dat 98 procent daarvan positief is", zegt woordvoer Simone Lensink. "Mensen noemen het besluit moedig en ook hebben zich mensen gemeld die wel willen meebetalen aan de mogelijke boete voor het overtreden van de coronaregels." Die zou zo'n 5000 euro kunnen bedragen. Cabaretier Theo zelf staat ook achter het besluit van De Liefde. Navolging van andere theaters hebben ze echter nog niet. "Maar dat hopen we stiekem wel."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Theo Maassen komt met iets nieuws

Hoewel De Liefde zich tot nu toe keurig aan alle regels houdt, willen ze de zaal volgende week tweemaal helemaal vullen in plaats van de opgelegde coronaregel van twee derde van de capaciteit. Het theater geeft aan dat er op de avonden wel gevraagd zal worden naar de corona-check app. Mensen die dat niet kunnen of willen laten zien, mogen niet naar binnen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Theo Maassen biedt zich aan als nieuwe trainer PSV: 'Faber kan niet praten, ik wel'

De organisatoren ondernemen de actie in de eerste plaats omdat de try-outs van Theo op volle capaciteit zijn uitverkocht en ze geen bezoekers willen teleurstellen. In de tweede plaats omdat ze er nu wel klaar mee zijn. Zeker na het zien van de beelden van volle voetbalstadions en de drukbezochte Formule 1 in Zandvoort vinden ze het genoeg geweest, is te lezen in de brief aan de 240 kaarthouders van de twee try-outs.

Dat er behalve veel positieve reacties ook enkele negatieve zijn, begrijpt woordvoerder Simone wel. "Natuurlijk snap ik dat. We kennen allemaal de tweespalt in de samenleving en mensen zijn angstig."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Talkshow over cabaretiers door Theo Maassen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!