Beeld © ANP

Festivals buiten weer toegestaan na 25 september

14 september 2021 19:37

Festivals en evenementen buiten zijn vanaf 25 september weer toegestaan. Zij mogen doorgaan op volle capaciteit. Voor evenementen binnen, zonder vaste zitplaats, geldt een maximale bezetting van 75 procent van het aantal mensen dat in de locatie past. Deze evenementen moeten om middernacht stoppen.

"Ook gaan we kijken of we kunnen komen met een tegemoetkoming voor kaartjes die vanwege de beperkende capaciteit niet verkocht kunnen worden"

Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie.

Voor evenementen buiten geldt geen verplichte sluitingstijd. Voor evenementen binnen met een vaste zitplaats is er ook geen maximaal aantal bezoekers of sluitingstijd. Wel moet de horeca vanaf middernacht de deuren sluiten. Dus op evenementen mag dan ook geen alcohol meer worden geschonken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

In theaters en concertzalen coronatoegangsbewijs verplicht

Het demissionaire kabinet werkt voor de nachthoreca en de ongeplaceerde evenementen met een capaciteitsbeperking aan steunmaatregelen. De uitwerking wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. "Ook gaan we kijken of we kunnen komen met een tegemoetkoming voor kaartjes die vanwege de beperkende capaciteit niet verkocht kunnen worden", beloofde de demissionaire premier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Hugo de Jonge vroeg ons al het dansen te verbieden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!