Eurovisie Songfestival-objecten naar Beeld en Geluid

22 september 2021 16:42

Diverse objecten van het Eurovisie Songfestival 2021 (ESF) worden aan de collectie van Beeld en Geluid in Hilversum toegevoegd. Onder meer de kleding van de presentatoren, het programmaboekje van het liedjesfestijn en de bokaalkoffer die de Italiaanse winnaar Måneskin destijds is vergeten zijn er binnenkort te zien.

De objecten zijn door onder anderen Gerard Timmer, algemeen directeur NOS, Sietse Bakker, executive producer van het ESF en Diek Pothoven, Eurovision Head of Styling, aan het museum overgedragen. "Geheel passend bij het thema ‘Open Up’ stellen we de iconische stukken beschikbaar voor iedereen in Beeld en Geluid", aldus Timmer in een verklaring.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur Beeld en Geluid, is blij met de aanwinst. "Een uitzending als die van het Eurovisie Songfestival 2021 toont aan hoeveel fantastische mediamakers Nederland heeft, van creatie tot innovatie. Dat maakt een klein land groots! Wij bewaren én vertellen dit unieke verhaal dan ook graag tot in de eeuwigheid."

Tijdens de Dutch Media Week, die van 1 tot en met 10 oktober duurt, zijn de objecten in een tijdelijke expositie op de Gooische Brink in Hilversum te zien. Op deze expo kun je als bezoeker een rondje maken langs de totstandkoming van het songfestival dat afgelopen mei in Rotterdam werd gehouden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!