VPRO en Martin Koolhoven maken genrefilms met jonge regisseurs

24 september 2021 21:07

De Publieke Omroep, de VPRO en regisseur Martin Koolhoven gaan elke twee jaar met zes jonge regisseurs een genrefilm van vijftig minuten maken. De eerste serie van zes makers is zaterdag gepresenteerd op het Nederlands Film Festival.

Het initiatief, dat Koolhoven presenteert gaat heten, is ontstaan omdat genres als thriller, horror en sciencefiction in Nederland nooit echt op de kaart zijn gezet. Het nieuwe traject moet een van de belangrijke kweekvijvers voor jonge makers van de NPO en de VPRO worden. De regisseurs zijn geselecteerd uit een longlist die werd samengesteld door iedereen in Nederland die zich bezighoudt met jong filmtalent.

De zes regisseurs zijn David-Jan Bronsgeest, Lois Dols de Jong, Gonzalo Fernandez, Didier Konings, Mila van der Linden en Michael Middelkoop. Allemaal hebben zij nog geen bioscoopfilm geregisseerd. Zij gaan nu voor de NPO producties maken in de genres horror, rampenfilm, thriller en gangsterfilm. De eindresultaten zullen in 2023 op televisie te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!