Beeld © ANP

Måneskin knipoogt met nieuwe single naar ophef Songfestival

7 oktober 2021 21:30

Goed nieuws voor de fans van Måneskin: de Italiaanse band brengt vrijdagnacht voor het eerst sinds het winnen van het Eurovisie Songfestival een nieuwe single uit. In het Engelstalige Mammamia verwijst de band onder meer naar de ophef die tijdens de finale van het liedjesfestijn ontstond. De frontman werd toen, naar later bleek onterecht, beschuldigd van drugsgebruik.

"Mammamia is het eerste liedje dat we schreven nadat we het Eurovisie Songfestival wonnen. We hadden toen een paar dagen met elkaar in de studio en dit nummer ontstond al in een paar uur. Dat was voor ons een teken dat het een "banger" zou zijn", zo  vertelt frontman Damiano David donderdag tijdens een online persconferentie vanuit Berlijn over de nieuwe single. "Het is een grappig liedje, we hadden erg veel plezier tijdens het maken ervan. We liepen over van inspiratie", vult bassist Victoria De Angelis aan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Optreden Måneskin in Amsterdam binnen paar tellen uitverkocht

In de song zingt David onder meer dat mensen hem willen arresteren en dat hij geen drank of drugs gebruikt, maar gewoon plezier wil maken. Een verwijzing naar de avond van de songfestivalfinale, waarbij twitterende tv-kijkers dachten te zien dat de zanger in de 'greenroom' cocaïne snoof. Iets dat door de band werd ontkend en later ook met een negatieve drugstest werd aangetoond. "Wij vonden dat we iets fantastisch hadden gedaan, maar er was heel veel commentaar", zegt David. "Daar begrepen wij niks van en daar wilden we met dit liedje een leuke verwijzing naar maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalwinnaar Måneskin volgend jaar in AFAS Live

Fans hoorden de nieuwe single donderdag voor het eerst tijdens een exclusief digitaal event dat live in 17 popzalen wereldwijd te volgen was. Måneskin speelde de single vanuit de bekende Berlijnse popzaal SO36. In Nederland vond het evenement plaats in Het Patronaat in Haarlem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Måneskin gaf bakken met geld uit na winst Eurovisiesongfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!