Beeld © ANP

Kristen Stewart sloeg volledig dicht tijdens opnames Diana-film

9 oktober 2021 12:28

Kristen Stewart (31) was zó zenuwachtig om prinses Diana te spelen in de nieuwe bioscoopfilm 'Spencer', dat ze twee weken voor de opnames haar kaken niet meer van elkaar kreeg. Dat vertelt de Amerikaanse actrice aan 'BBC News'.

"Ik worstelde echt met de start van de opnames"

De Amerikaanse actrice vertelt dat ze in die periode leed aan TMD, een tijdelijke aandoening waarbij de beweging van de kaak wordt beperkt en door stress kan ontstaan. "Ik had zoiets van: huh, ik denk dat ik heel erg nerveus ben. Ik worstelde echt met de start van de opnames." Dankzij regisseur Pablo Larrain kwam het toch nog goed. Zij vertelde Kristen om 'te ontspannen en vertrouwen te hebben in het proces' en op haar voorbereiding.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prinses Diana-film met Kristen Stewart in november te zien

Kristen wist voorafgaand aan de film weinig van de Britse prinses die in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. "Ik had niet de beste kennis over deze koninklijke familie", vertelt ze. "Ik ben niet opgegroeid met dit soort verhalen." Om zich goed voor te bereiden keek ze interviews terug, las ze boeken en keek ze naar The Crown op Netflix. "Ik probeerde haar daarmee zo puur en algemeen mogelijk in mij op te nemen om er daarna op te vertrouwen dat Diana vanzelf in mij op zou komen."

Spencer, die vanaf november in de Nederlandse bioscopen te zien is, gaat over de drie dagen rond Kerstmis die prinses Diana in 1991 met de Britse koninklijke familie doorbrengt. Het is de laatste kerst voor haar scheiding van prins Charles.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!