Beeld © ANP

Adele over commotie Afrikaanse haardracht: 'Niet voldoende bewust'

09 oktober 2021 13:48

Adele (33) begrijpt dat er ruim een jaar geleden commotie ontstond over een foto waarop ze Afrikaanse knotjes draagt. In een recent interview met 'Vogue' gaat de zangeres voor het eerst op de kwestie in en zegt ze te snappen dat mensen vielen over deze vorm van culturele toe-eigening.

"Ik was me er op dat moment gewoon niet voldoende van bewust"

Op de inmiddels veelbesproken foto op haar Instagram had Adele haar haar in een tiental zogenoemde bandoe-knotjes gedraaid, een kapsel dat oorspronkelijk door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika werd gedragen. Het werd haar door veel volgers niet in dank afgenomen. Ze betichtten Adele van culturele toe-eigening, waarbij iemand die geen onderdeel van een bepaalde cultuur is, zich daar wel elementen van laat aanmeten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Uniek: Adele siert de cover van de Britse én Amerikaanse Vogue

"Er waren opmerkingen als: waarom haalt ze het er niet af?. Dat begrijp ik, maar als ik dat had gedaan was het net of het niet gebeurd was en dat was het wel", zegt ze nu. "Ik was me er op dat moment gewoon niet voldoende van bewust", zegt ze. Achteraf had 'karma' de 33-jarige zangeres ook flink te pakken, zegt ze. "Het was een kapsel dat eigenlijk bedoeld is om afrohaar mee te beschermen, maar ik heb het mijne er juist mee verpest."

Adele gaf het interview omdat ze na vijf jaar weer met nieuwe muziek komt. Op 15 oktober brengt ze haar nieuwe single Easy On Me uit. De verwachting is dat een nieuw album, dat mogelijk Adele 4 gaat heten, aan het eind van het jaar volgt.

Miniatuurvoorbeeld

Adele

Kritiek over gewichtsverlies heeft Adele erg gekwetst

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!