Beeld © ANP

Sander Hoogendoorn ruilt huis tijdelijk in voor studentenkamer

11 oktober 2021 12:28

NPO 3FM-dj Sander Hoogendoorn (30) ruilt een week lang zijn huis in voor een kamer van een student in Utrecht. De dj wil op die manier aandacht vragen voor studenten die vaak in kleine kamers wonen en die ook nog eens elk jaar duurder worden.

"Ik wil graag zelf ervaren hoe het is om anno 2021 op kamers te wonen"

"Ik wil graag zelf ervaren hoe het is om anno 2021 op kamers te wonen", zegt de dj, die al vreest voor zijn nachtrust. "Maar alles om voor dit probleem aandacht te vragen, want de studentenwoningnood is nog nooit zo groot geweest."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

3FM-dj Sander Hoogendoorn krijgt uitzending vanuit bus cadeau

Ook gaat Sander in zijn ochtendshow Sanders Vriendenteam samen met de Landelijke Studentenbond (LSVb) op zoek naar de karigste studentenkamer van Nederland. Studenten kunnen hun kamer opgeven via de website van 3FM. De jury, bestaande uit D66-fractievoorzitter Rob Jetten, Ama Boahene (voorzitter LSVb) en Lot Mulder (bedenker van het succesvolle Instagram-account De Haarclip van Marie Claire) kiezen de vier kanshebbers. 3FM-dj Luc Sarneel gaat met een checklist langs die vier kamers. De winnaar, die een maand huur en een huisfeest ontvangt, wordt op 22 oktober bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!