Beeld © ANP

Rapper Murda nacht vastgezeten in Turkse cel om songteksten

18 oktober 2021 13:01

Rapper Murda (37) heeft een nogal spannende nacht achter de rug. De rapper, wiens echte naam Önder Doğan is, heeft van zaterdag op zondag vastgezeten in een Turkse cel. Murda zou een optreden geven in Istanbul, maar werd volgens zijn manager aangehouden vanwege zijn songteksten.

"Hij kan daar niet eens normaal over straat"

Murda vloog zaterdag van Kopenhagen naar Istanbul. Bij aankomst werd hij op het vliegveld staande gehouden, omdat er een onderzoek gestart zou zijn naar zijn songteksten. Om welke teksten het precies gaat, is niet duidelijk, maar de manager vermoedt dat het om teksten over drugs en seks gaat. Inmiddels is Murda weer vrijgelaten en is het onderzoek volgens zijn manager 'in principe' gestaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Murda coach in Turkse rapversie van The Voice

De Turks-Nederlandse Murda is enorm populair in Turkije. "Hij kan daar niet eens normaal over straat", aldus zijn manager. Het concert voor 2500 man was volledig uitverkocht, maar dat kon dus niet doorgaan. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe dag waarop de show kan plaatsvinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Tyga aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

De 37-jarige Murda werd in Nederland populair met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. Hij werkte samen met onder anderen Ronnie Flex, Sevn Alias, Jonna Fraser, Bizzey en Kraantje Pappie. Ook was hij een tijdje te zien als coach in de Turkse rapversie van The Voice. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper T.I. en zijn vrouw worden niet vervolgd om misbruik

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!