Beeld © ANP

Turks OM eist tien jaar cel tegen rapper Murda

21 oktober 2021 18:17

De populaire Turks-Nederlandse rapper Murda staat mogelijk een flinke celstraf te wachten. De aanklager in Turkije heeft volgens lokale media tien jaar celstraf geëist tegen de 37-jarige artiest. Het management van de rapper bevestigt aan RTL Boulevard de flinke eis.

"Hij kan daar niet eens normaal over straat"

Murda, wiens echte naam Önder Doğan, zou volgens justitie drugsgebruik hebben aangemoedigd in zijn teksten. De rapper werd zaterdagavond In Istanbul aangehouden en de dag erna vrijgelaten. Murda zou een optreden geven in de Turkse stad. Bij aankomst op het vliegveld werd hij aangehouden, omdat er een onderzoek gestart zou zijn naar zijn songteksten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda nacht vastgezeten in Turkse cel om songteksten

De Turks-Nederlandse Murda is enorm populair in Turkije. "Hij kan daar niet eens normaal over straat", aldus zijn manager. Het concert voor 2500 man was volledig uitverkocht, maar dat kon dus niet doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Murda coach in Turkse rapversie van The Voice

De 37-jarige Murda werd in Nederland populair met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. Hij werkte samen met onder anderen Ronnie Flex, Sevn Alias, Jonna Fraser, Bizzey en Kraantje Pappie. Ook was hij een tijdje te zien als coach in de Turkse rapversie van The Voice.

Het management wilde niet inhoudelijk reageren op de strafeis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!