Ed Sheeran opnieuw de rijkste Britse ster onder dertig jaar

2 november 2021 12:14

Hij mag dan wel pas 30 jaar zijn, maar voor het geld hoeft Ed Sheeran niet meer te werken. De zanger is met een geschat vermogen van bijna 240 miljoen Britse pond opnieuw uitgeroepen tot de rijkste ster onder de 30 jaar van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het is de derde keer– en gezien zijn leeftijd ook de laatste keer – dat hij de zogeheten Heat Rich List aanvoert. De rijkste beroemdheid buiten het het VK is de 24-jarige Amerikaanse realityster Kylie Jenner. Ed bezit omgerekend naar euro's zo'n 280 miljoen euro. Volgens Heat vergaarde de zanger dit vermogen onder meer dankzij de succesvolle tour rond het album Plus, dat de boeken in ging als de meest winstgevende tournee aller tijden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran opnieuw de rijkste Britse ster onder dertig jaar

De tweede plaats in de lijst met rijke, jonge Britten is dankzij succesvolle muziek, rollen in grote films én een lucratieve deal met een groot modemerk opnieuw voor zanger Harry Styles. Het vermogen van de 27-jarige wordt geschat op 80 miljoen pond (95 miljoen euro). De derde plek is voor meidenband Little Mix met naar schatting 66,7 miljoen pond. Omgerekend komt dat neer op zo'n 78 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran woog 100 kilo: 'Dronk 2 flessen wijn per dag'

Buiten het Verenigd Koninkrijk is Kylie Jenner de rijkste. De jonge telg uit de Amerikaanse familie Kardahsian-Jenner zou ruim 900 miljoen euro hebben vergaard met onder meer haar cosmeticalijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook 1-jarige dochter Ed Sheeran test positief op corona

The Heat Rich List is een jaarlijks terugkerende lijst waarvoor de samenstellers zich baseren op openbare bedrijfsgegevens, muziekverkoop, tv-contracten en andere samenwerkingen om zo hun vermogen te schatten.

Ed Sheeran heeft onlangs nog een nieuw album uitgebracht dat een intiem kiekje in zijn leven geeft. Wij spraken hem daarover. 

'Nieuw album geeft je intiem kijkje in het leven van Ed Sheeran'

04:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!