Beeld © ANP/Getty Imagges

ABBA-heren willen naar songfestival met Dua Lipa

05 november 2021 21:17

Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74) zien het niet direct zitten om voor de Britten een liedje te schrijven voor het Eurovisiesongfestival. Pas als er een heel goede act wordt aangetrokken, zoals Dua Lipa (26), wil de mannelijke helft van ABBA het overwegen.

"Het kan niet veel slechter dan de vorige"

"Een act kiezen is één, maar een liedje schrijven is een heel ander verhaal. Je hebt zowel een goed liedje als een goede act nodig", zei Benny vrijdag tegen de BBC. "Of wij de Britse inzending willen schrijven? Dat weet ik niet."

Björn reageerde minder aarzelend. "Nee", zei hij duidelijk. "Maar wat is het risico?", vroeg zijn collega hem vervolgens. "Het kan niet veel slechter dan de vorige."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijzonder: Nick en Simon interviewen Björn Ulvaeus van ABBA

"Het moet dan wel een heel goede act zijn", vervolgde Björn, waarna beide heren het erover eens waren dat Dua Lipa het dan zou moeten doen.

Eind vorige maand werd duidelijk dat TaP Music, het management achter Dua Lipa, de komende Britse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival kiest. Het bedrijf stapt in nadat het Verenigd Koninkrijk vorig jaar laatste werd met James Newman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dua Lipa gaat voor het eerst in film spelen

De heren werden met ABBA in 1974 eerste op het songfestival met het nummer 'Waterloo' en lanceerde vandaag hun nieuwe album: 'Voyage'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!